cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. telefon: 06 1 210 10 30 levelezés
e-mail: fazekas@fazekas.hu fax: 06 1 210 07 45 jelszóváltoztatás
Fazekas életképek
Átvételi információk

Átvételi információk

Az általános iskolai felsős osztályainkba csak férőhelyek megüresedése esetén tudunk fogadni új tanulókat, ekkor átvételi eljárás során választunk a jelentkezőkből. Ilyen esetekben, levélben behívjuk mindazokat a tanulókat, akik (szülőjük, gondviselőjük révén) az adott évfolyamra írásos átvételi kérelmet adtak be, legkésőbb április közepéig. Ebben a tanévben csak az általános iskola 7. évfolyamára lesz lehetőségünk átvételre.

A gimnáziumi osztályainkba azok indulásakor (a hatodik évfolyam után a 7. c-be és a 7. d-be, a nyolcadik után a 9. a-ba és a 9. b-be) a rendes felvételi eljárás keretében szervezünk felvételi vizsgát. Ezekbe az osztályokba – a rendes felvételi eljáráson kívüli – átvételre nincs lehetőség. A nyolcadik évfolyam után a már két éve működő 9. c és 9. d osztályba, csak annak az üres, illetve megüresedő helyeire hirdetünk átvételi vizsgákat.

Általában a gimnáziumi osztályainkba átvételi vizsgára a 10-12. évfolyamokra lehet jelentkezni április közepéig (írásban beadott kérelem formájában), de csak akkor hívjuk be a jelentkező tanulókat, ha van üres hely az adott évfolyamon, az adott tagozaton.