cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. telefon: 06 1 210 10 30 levelezés
e-mail: fazekas@fazekas.hu fax: 06 1 210 07 45 jelszóváltoztatás
Fazekas életképek
Örökbefogadás

A centenáriumi év során iskolánk örökbefogadási programot hirdet, amelyben volt és jelenlegi diákok és más érdeklődők adakozhatnak.

A program keretében iskolánk muzeális tárgyait lehet jelképesen örökbe fogadni, pénzadomány felajánlásával. A befolyt pénzösszeget az iskola működését elősegítő beruházásokra költenénk.

Az örökbefogadás népszerűsítésében többek között Hajdú B. István, sportkommentátor és iskolánk volt tanulója is részt vett. A vele készített hangfelvétel ide kattintva érhető el:

Az örökbe fogadható tárgyak négy csoportra oszlanak:

  1. Preparált madarak: A második emeleten, a biológia előadó előtti folyosón, több mint 110 értékes, tanítási kellékként használt kitömött állat vár örökbefogadóira. A tárgyak örökbefogadási ára mérettől függően 10.000 Ft és 20.000 Ft között mozog. Az örökbefogadó neve, illetve végzésének éve és tagozatának betűjele rákerül a madarak talapzatára.
  2. Thonet székek: Több, mint 180 a Nagyteremben található, eredeti századfordulós Thonet szék fogadható örökbe darabonként 12.000 Ft-os áron. Az adakozó neve, végzésének éve és tagozatának betűjele réztáblán kerül a székek hátlapjára.
  3. Fizikai eszközök: 12 darab archaikus fizikai eszköz várja jelképes örökbefogadóit. Az örökbefogadási ár 15.000- 22.000 Ft.
  4. Muzeális értékű könyvek: A program keretében adományokat várunk a könyvtár muzeális értékű könyveinek restaurálására. Nincs meghatározott adományérték, az adományozók neveit egy, a könyvtárban kihelyezett táblán tüntetjük fel.

Kérjük, hogy örökbefogadási szándékáról írjon e-mailt a centi@fazekas.hu címre. Adományozás további menetéről e-mailben tájékoztatjuk.